CO2 uitstoot reduceren

Het kan nu met ons revolutionaire Vibers-Beton

Beton is het meest gebruikte materiaal ter wereld en de productie van cement zorgt voor veel CO2-uitstoot. Dit willen wij graag veranderen. Daarom hebben wij een nieuw soort beton ontwikkeld. Een nieuw soort beton wat met recht revolutionair genoemd kan worden. Dit beton, Viber-beton genoemd is deels opgebouwd met vibers van Olifantsgras (Miscanthus Giganteus). De elastische eigenschappen en het lage vochtpercentage van Olifantsgras vibers maken het meer dan geschikt als grondstof voor bouwmaterialen. Door het toevoegen van Olifantsgras vibers aan ons beton wordt wel tot 22 kg CO2 opgeslagen per m3, wat resulteert in 35% CO2 reductie per gestorte m3 beton! Een ander bijkomend voordeel door te toepassing van Vibers in de beton; Er is veel minder cement benodigd.

Daarnaast wordt er tijdens de productie van ons Vibers-beton steeds meer gebruik gemaakt van groene energie, zoals zonne-energie en windenergie. Er wordt dus aanzienlijk minder extra CO2 uitgestoten bij de productie. Met dit alles biedt Sterringhart een duurzaam alternatief voor de bouw en door de bouw.

Olifantsgras wordt geteeld op oer Hollandse bodem door oer Hollandse boeren door het gehele land en vaak op braakliggende terreinen, zodat deze terreinen op dat moment ook een nuttige toepassing hebben. Miscanthus Giganteus, het is een bijzondere plant. Een niet woekerende plant welke tot wel 4x zoveel CO2 op als een bos met bomen van het zelfde areaal. Miscanthus Giganteus groeit op arme grond en groeit uitbundig zonder gebruik te behoeven maken van bestrijdingsmiddelen. Daarnaast heeft Miscanthus Giganteus weinig water nodigom te kunnen groeien.

Miscanthus Giganteus, een vernuftige plant die, met behulp van moderne technologie als basis kan dienen voor een veelvoud van nieuwe producten. Moderne producten, zoals onze Vibers-beton die een meer dan positieve uitwerking hebben op de natuur, onze leefomgeving en om de CO2 actief terug te dringen.

Vibers™ noemen wij de 100% natuurlijke vezels aanwezig in olifantsgras, deze gecombineerd met geavanceerde technologie worden de Vibers™ toegepast in bioplastics, papier en beton en zijn een wereldwijde oplossing voor ontbossing, plastic afval en waterverontreiniging.

Laten we samenwerken en onze oude manier van denken veranderen in die met Vibers

 

“Change the script – Join the vibe!”

is ons statement. Dit Samen buiten groener maken is onze missie!

Samen met jou en steeds meer mensen en bedrijven de snelheid van verandering verhogen. Maak de overstap in de manier van denken en toepassen van traditionele materialen naar organische Vibers.

Stel je voor, materialen toepassen waarin Vibers zijn verwerkt. Je helpt hiermee de CO2 uitstoot van je bedrijf te verminderen en je helpt mee aan het maken van een meer duurzame planeet!

Voordelen van het toepassen van Vibers in de openbare ruimte.

  • Lage ecologische footprint
  • Direct een aanzienlijke CO2-reductie
  • Hoge kwaliteit en duurzaamheid
  • Zeer goede MKI waarde
  • Circulair
  • Terugneem-systeem
  • Minder gewicht
  • Vorst bestendig
  • Grow in Holland, Made in Holland
  • Vibers wereldwijd octrooi