Vibers Beton

Sterringhart en Vibers, Partners in Duurzaamheid!

Vibers en Sterringhart zijn een langdurige verbintenis aangegaan waarbij de doelstelling is Biobeton verder ontwikkelen, te produceren en te vermarkten.

Vibers wordt gemaakt van olifantsgras (Miscanthus x Giganteus), dat lokaal groeit op braakliggende gronden, maar ook bijvoorbeeld rondom Schiphol, waar het naast CO2 opname ook bedoeld is om bijvoorbeeld vogels als ganzen natuurlijk te weren om bird hits te voorkomen. Olifantsgras komt al tientallen jaren voor in Nederland. Olifantsgras wordt eenmalig aangeplant en woekert niet. Het is een vaste plant die wel 20 jaar lang, jaarlijks een opbrengst oplevert van circa 20 ton droge biomassa. Olifantsgras werd tot voorkomt gebruikt voor stalstrooisel en brandstof.

Met een wereldwijd gepatenteerde technologie maken we van de vezels van het Olifantsgras moderne materialen. Hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij leidend. De onderliggende technologie is schaalbaar en geschikt voor bestaande productieprocessen over de hele wereld.

Vibers Biobeton is verkrijgbaar als een mix voor objecten in de openbare ruimte zoals straatmeubilair. Maar ook voor “bulkproducten” als bijvoorbeeld bio-beton straatstenen. Vibers Biobeton is verder verkrijgbaar als mix voor ultralichte toepassingen zoals akoestische panelen en geluidswanden. Als derde is er een speciale biobetonmix voor 3D-printen ontwikkeld.

Eerste resultaat: De Vibers bank

Het eerste project met de toevoeging van miscanthus resulteerde in deze bank die we al diverse gemeentes hebben mogen leveren, de bank met het logo Vibers Inside.
een logo wat op al onze producten terugkomt of in sticker vorm op de verpakking of op de elementen zelf .

Deze bank is inmiddels een product welke nog steeds aangekocht kan worden als duidelijk voorbeeld hoe gras en beton op een goede manier kunnen samengaan.

De waterdoorlatende tegel, apart met tekst, nu ook mogelijk met de toevoeging van 1% miscanthus wat een hoge CO2 reductie oplevert.
Uitermate geschikt voor carpoolplaatsen, langparkeerplaatsen enz. waar beton nodig is en toch ook het water weer terug kan vloeien naar de grond.

Dan het Terugneemsysteem na 25 jaar: onze elementen met miscanthus uitgevoerd kunnen na 25 jaar indien nodig gerecycled worden bij u op het werk, wij vervoeren het dan naar de fabrieken om het hergebruik hiervan mogelijk te maken.