Gerealiseerde Projecten

Archeologisch Park, Arnhem

Schuytgraaf

was 7.000 jaar geleden al bewoond. Nomadische jagers sloegen hun kampementen op in het gebied dat wij nu kennen als ‘vindplaats 10’. Boringen brachten oude organische resten aan het licht: rode oker, houtskoolresten, vissenschubben, verbrande botjes, zaden en pitten.
Het bleek een schat aan informatie over het leven van de mensen toen. Vindplaats 10 is door de bijzondere vondsten tot een rijksmonument verklaard, het ‘Archeologisch Veld’. Hierdoor zal het terrein niet bebouwd worden om te voorkomen dat de archeologische laag beschadigd raakt. Het ‘Pandorama’ op deze plek vormt een blijvende herinnering aan de bodemschatten die op deze plaats een paar meter onder de grond liggen.
Sterringhart heeft de prefab betonnen elementen geleverd om het park zijn functie als groene speel- en verblijfruimte optimaal te kunnen benutten.